Om oss

 Disctree Banner

På Disc Tree arbetar vi för att sprida discsporten i Scandinavien genom evenemang, information och försäljning av discar. Vi brinner mycket för disksport och har stor tränarerfarenhet på alla nivåer från nybörjare till elit. Med discsportevenemang vill vi dela glädjen och upplevelserna vi har haft med dig och dina vänner, kollegor eller studenter genom en flexibel struktur. Discsport kan vara något alldeles speciellt och vi ser fram emot att ge dig en bra upplevelse med en eller flera av discsportgrenarna.

I butiken bär vi de största internationella varumärkena inom discgolfdiscar, väskor och utrustning så att våra kunder har tillgång till den bästa utrustningen på marknaden. Vi erbjuder även specialdesignade discar och vill gärna höra från dig om du har en bra idé!

Våra löften

Discsporten i Danmark växer och vi vill gärna bidra till att detta fortsätter. När du handlar hos oss behöver du veta vad du får och vi lovar därför

 • Ärlighet: Vi är stolta över att göra korrekta produktbeskrivningar och rättvisa priser. Kvalitet och pris hänger ihop, och oavsett om du köper dyra eller billiga skivor av oss vet du vad du får. 
 • Genomskinlighet: Vi arbetar för att alltid ha transparens i vårt arbete. Därför är vi bl.a. registrerat som privat aktiebolag och publicerar våra räkenskaper varje år.
 • Att ge tillbaka: Vi arbetar kontinuerligt med att bidra till den organiserade disksporten i Danmark genom att stödja spelare, klubbar och turneringar. 
 • Närvaro: Vi är närvarande och deltar i turneringar och event. Det är kul att spela skivsport och vi vill ha kul med dig.

Miljöåtgärder

På Disc Tree går vi långt för att göra rätt val. Det gäller även när det gäller miljön. Vi arbetar ständigt med att förbättra vår verksamhet med fokus på att gå i en grönare riktning. Nedan kan du läsa om de initiativ vi redan har genomfört.

 • Plantera ett träd för varje beställning
  Vi stödjer Ecology som arbetar för att globalt minska CO2 genom att bland annat satsa på att plantera träd. 2022 har vi åtagit oss att plantera ett träd för varje beställning vi får i butiken. I praktiken sker detta genom att donera till Ecologys projekt. Du kan läs mer om ekologi, deras uppdrag och se deras öppna konton samt certifikat på deras hemsida. Du kan också följa Disc Trees profil på ekologi.
 • Bättre förpackningsmaterial
  En stor del av vår verksamhet är att packa och skicka skivor till våra kunder. Vi stödjer därför projektet Miljövänliga förpackningar genom att ta med miljöhänsyn när vi väljer de förpackningsmaterial vi använder. Vi använder därför PP-tejp på våra förpackningar som kan brytas ned i naturen – om det oväntat och olyckligt skulle hamna där. Arbetet med att hitta förpackningsmaterial som är mer ändamålsenligt ur ett miljöperspektiv pågår. 
  Disc Tree samarbejder med projektet Miljøvenlig Pakning Logo

Vem ligger bakom Disc Tree?

Bakom Disc Tree står tre vänner som i många år har spelat ultimate frisbee tillsammans och som nu spelar discgolf i större utsträckning. Båda sporterna både har och har haft stor betydelse för våra liv, inte bara sportsligt utan även socialt. Vi presenterar oss nedan, och vi ser fram emot att se dig på något av våra event, i webbshoppen eller på en bana i Danmark!

Tommy Nielsen
Disc Tree Tommy Nielsen

Förutom att kasta väldigt långt sköter Tommy vårt lager med hård hand. Tommy har lång erfarenhet av inköp och lagerhantering varför han har detta ansvar i Disc Tree. På den ultimate banan är Tommy en före detta landslagsspelare och han har spelat otaliga turneringar över hela Europa. Inom discgolf är jakten inställd på den första 1000-rankade rundan. Tommy är en flitig gäst på banorna i mellersta och södra Jylland. 

Philip Larsen
Philip Disc Tree

Philip har alltid varit aktiv i volontärarbete inom disksport och gillar att jobba med organisationen. Han har bland annat varit grundare av ett ultimat klubb- och styrelsearbete i de danska frisbeesportförbunden. På Disc Tree bevakar han ekonomin och lägger sin tid på den pågående utvecklingen av verksamheten. På discgolfbanan är jakten inställd på bättre framfart. Philip ses ofta i Valby Parken eller på banorna runt Köpenhamn. 

Emil Bra
Disc Tree Emil

Ett nätföretag kräver digital kompetens och i Disc Tree är det Emil som trollar fram koden. Emil är förutom att vara en aktiv ultimat spelare och hobbydiscgolfare även mjukvaruingenjör. Utan Emil hade vi fortfarande använt både telefonböcker och fax, men som tur är så är det inte fallet. När den ultimata träningen tillåter det finns Emil på banorna runt Köpenhamn. 

 

Hitta Disc Tree 

På Disc Tree har vi ett antal sidor som bland annat täcker: